Badrumsrenovering i Matfors

Vad kan vi hjälpa dig med?

På MittSverige Kakel kan vi hjälpa er med allt från plattsättning i hall, kök, badrum, garage och mycket mer. Inga projekt är för stora eller för små för oss. MittSverige Kakel är en totalentreprenad som kan hjälpa er med allt arbete från första ritningar till sist satta platta. Hör av er till oss för att veta mer om hur vi kan hjälpa er med ert nästuppkommande projekt därhemma.  

Badrumsrenovering i Matfors

En badrumsrenovering blir förr eller senare ett nödvändigt ont. Eftersom badrum normalt sett håller i cirka 20 års tid, blir en badrumsrenovering därefter högst nödvändig. En badrumsrenovering är även bra för att höja värdet på sin bostad och se till så att slutpriset på bostaden blir så hög som möjligt den dagen då bostaden ska säljas. Många värderar nämligen ett fräscht badrum väldigt högt när de letar efter en ny bostad på grund av att en badrumsrenovering är kostsam och omfattande att utföra. Det är något som nya bostadsägare helst vill slippa genomlida när de väl har köpt en ny bostad.

Tänk så här inför badrumsrenoveringen

När man ska genomföra en badrumsrenovering kan det vara bra att planera noga innan man sätter igång. Dels är det viktigt att ta hänsyn till budgeten då en badrumsrenovering snabbt kan få ekonomin att spricka, men framförallt är det viktigt att prioritera rätt. Se till att åtgärda eventuella fel och brister som finns innan du börjar se dig om efter ny (och dyr) inredning till badrummet. Om du är osäker på vad ditt badrum behöver genomgå för typ av renoveringsåtgärder kan det vara bra att kontakta en kunnig hantverkare.

Något man alltid bör göra när man ska renovera badrummet är att anlita experthjälp, alltså en hantverkare som har rätt utbildning och kunskap för att utföra en badrumsrenovering. Han eller hon kan även hjälpa till att ta fram en plan för renoveringen så att ditt badrum kan genomgå rätt åtgärder. Då blir det lättare för dig att göra upp en budget och göra rätt prioriteringar.

plattsättning
plattsättning

Att renovera badrum

Att renovera badrum är alltid en stor påfrestning, både för privatlivet och för plånboken. Men att ta tag i badrumsrenoveringen lönar sig alltid. Eftersom badrummet är ett våtrum finns det nämligen en stor risk för att det kan uppstå problem i badrummet som en direkt följd av att badrummet är gammalt, slitet och/eller har fel och brister av olika slag. Tyvärr är det inte ovanligt att felbyggda badrum medför brister som gör att badrummet åldras långt i förtid och det dröjer inte särskilt länge innan ett rum med mycket fukt och dålig ventilation blir en grogrund för mögel. Det kan leda till stora hälsoproblem samt skador på byggnaden. Mögelsporer har även en tendens att färdas en bra bit utanför det berörda området och kan därmed sprida sig till andra delar av byggnaden. Att renovera ett badrum blir därför en investering på många sätt, framförallt för hälsan.

Ett badrum kan vara en dödsfälla

Är ditt badrum gammalt eller felbyggt? Se då till att åtgärda det med hjälp av en ordentligt utförd badrumsrenovering. Annars kan ditt badrum vara en dödsfälla i dagsläget. Ett badrum är som bekant ett våtrum och all form av elektricitet i badrummet måste utföras av expertis, annars blir badrummet en ren dödsfälla. Även om badrummet och dess elektricitet är korrekt utfört en gång i tiden, kan det med åren uppstå fel och brister som bidrar till att elektriciteten inte längre kan anses vara säker. Dessutom tillkommer hela tiden nya regelverk gällande hur ett badrum ska byggas och om det var länge sedan badrummet byggdes eller genomgick en renovering, kan det finnas en hel del som inte längre uppfyller kraven för ett säkert och korrekt byggt badrum.

Anlita plattsättare

Om du funderar på att renovera badrummet lär du förr eller senare komma i kontakt med plattsättning. Det är nämligen väldigt vanligt att man vill sätta upp kakel och klinker i badrummet när man genomför en badrumsrenovering. Det är då man kan vända sig till oss. Våra duktiga och erfarna plattsättare är välutbildade och har lång erfarenhet av plattsättning både i badrum och övriga utrymmen. De innehar rätt certifieringar som krävs för att du som kund ska få en plattsättning som är fackmannamässigt utförd och som kommer behålla sin kvalitet flera årtionden framåt i tiden.

Oavsett om du önskar få ditt badrum helt eller delvis kaklat, ser vi till så att du får precis det du vill ha utifrån dina preferenser. Vi kan dessutom hjälpa dig att ta fram lösningar samt ge förslag på materialval så att du får en bättre och mer ekonomisk badrumsrenovering. Materialvalen är oändliga när det kommer till badrum och självklart kan vi även sätta upp våtrumsmatta om det i slutändan är det du allra helst vill ha i ditt nya badrum. Om du vill ha golvvärme eller installera handdukstork kan vi hjälpa till med det också.

Kontakta oss gärna om du vill prata igenom ditt projekt och få prisförslag. Kom ihåg att du även kan använda dig av rotavdrag för våra plattsättningstjänster så att du får arbetet utfört till lägre pris.

Renovera badrum